Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
ip instruire ssm personal cirv final
Instrucţiune proprie
Instruire SSM
(pentru personalul CIRV)
NUME/PRENUME |
FUNCƮIA |
SEMNĂTURA |
Data |
|
Elaborat |
||||
Verificat |
||||
Avizat |
Aprobat |
DISPOZIƮIE
Având în vedere prevederile Legii nr. 319 / 2006, cap. III, Secţiunea a 7 – a, art. 20, 21 precum şi în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 / 2006, cap. V, art. 74 – 100 aprobate prin H.G. nr. 1425 / 2006, cu modificările şi completările ulterioare (H.G. nr. 955 / 2010, H.G. nr. 1242 / 2011, H.G. nr. 767 / 2016),
Directorul CENTRULUI DE INTRETINERE SI REPARATII. VAGOANE dispune
prin prezenta, modul privind organizarea activităţii de instruire a angajaţilor CIRV în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, astfel:
1. Instruirea angajaţilor societăţii S.N.T.F.M. “CFR Marfa” S.A- CIRV. în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca se organizează şi se desfăşoară în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 / 2006, cap. V, art. 74 – 100, aprobate prin H.G. nr. 1425 / 2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în conformitate cu reglementările prevăzute în anexa nr. 1.
2. Instruirea angajaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca este obligatorie şi trebuie să aibă un caracter permanent şi susţinut în timpul desfăşurării procesului de producţie şi la locul de muncă.
3. Instruirea periodică în domeniul SSM, precum şi intervalele dintre două instruiri sunt prevăzute în anexa nr. 2.
4. Instruirea periodică se va efectua pe baza unei tematici de instruire cadru în domeniul SSM, întocmită de către conducerea CIRV prin lucrătorul desemnat SSM şi care va fi completată de către conducătorii locurilor de muncă/lucrători desemnaţi SSM din cadrul direcţiilor, serviciilor, birourilor din central CIRV precum şi conducătorii locurilor de muncă/lucrători desemnaţi SSM, instructor regional din cadrul CIRV, aprobate de conducătorii structurilor organizatorice, cu înscriere în fişele de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în munca a articolelor prelucrate, sub semnătură. Fişele de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă vor fi păstrate de către lucrătorii (conducătorii locurilor de muncă) care efectuează instruirea. Tematica de instruire cadru în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca este prevăzută în anexa nr. 3.
5. Şefii diviziilor, şefii serviciilor, şefii birourilor, şefii structurilor organizatorice, lucrătorii desemnaţi SSM precum şi conducătorii locurilor de muncă vor urmări şi verifică ducerea la îndeplinire a prezentei.
6. Nerespectarea prezentei constituie, atât abatere disciplinară, cât şi contravenţie la legislaţia şi instrucţiunile în vigoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
7. Anexele nr. 1, 2, 3 şi 4 fac parte integrantă din prezenta dispoziţie.
REGLEMENTĂRI
privind instruirea angajaţilor societăţii S.N.T.F.M. “CFR Marfă” S.A. - CIRV în domeniul SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ
I. GENERALITĂŢI
Instruirea angajaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca se efectuează în conformitate cu prevederile Legii nr. 319 / 2006, cap. III, Secţiunea a 7 – a, art. 20, 21 şi în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 / 2006, cap. V, art. 74 – 100 aprobate prin H.G. nr. 1425 / 2006 cu modificările şi completările ulterioare (H.G. nr. 955 / 2010, H.G. nr. 1242 / 2011, H.G. nr. 767 / 2016).
II. INSTRUIREA INTRODUCTIV – GENERALĂ
Instruirea introductiv – generală se efectuează următoarelor categorii de angajaţi : - noilor angajaţi în muncă, chiar dacă au mai fost salariaţi ai altor societăţii, cu un contract de munca desfăcut anterior din diverse motive;
- angajaţilor ce reiau activitatea după un accident de muncă sau au avut contractul individual de munca suspendat în baza unor acte normative (exemplu: concediu îngrijire copil, contract de munca suspendat etc.);
- angajaţilor altor societăţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul societăţii în baza detaşării sau delegării în interesul serviciului;
- studenţilor, elevilor, elevilor practicanţi aflaţi în practică de specialitate.
Instruirea se va efectuată de către conducerea CIRV prin lucrătorii desemnaţi SSM numiţi prin decizie scrisă.
Instruirea se va desfăşura în spaţii special amenajate, iar durata, stabilită prin decizie internă de către conducătorii locurilor de muncă şi aprobată de către conducătorul structurii organizatorice, va fi de minim 4 (patru) ore, funcţie de riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională specifice locurilor de muncă.
Tematica de instruire va fi aprobată de către conducătorul structurii organizatorice şi va conţine în principal următoarele:
- legislaţia de securitate şi sănătate în munca în vigoare;
- consecinţele posibile ale necunoaşterii şi nerespectării legislaţiei în domeniul SSM; - riscurile de accidentare şi de îmbolnăvire profesională specifice societăţii (căi de acces, locuri periculoase, lucrul în zona căii ferate electrificate etc.);
- măsuri tehnico – organizatorice de prevenire, alarmare, intervenţie, evacuare şi prim ajutor (regulamentul intern, noţiuni de prim ajutor etc).
Instruirea introductiv – generală se va finaliza cu verificarea însuşirii cunoştinţelor pe bază de test (chestionar) iar rezultatul verificării va fi consemnat în fişa individuală de instruire. Instruirea introductiv – generală se consemnează obligatoriu în fişa de instruire individuală privind SSM, (cu completarea tuturor rubricilor) imediat după verificarea instruirii. Fişa de instruire individuală privind SSM se semnează de lucrătorul instruit şi de lucrătorul care a efectuat, respectiv care a verificat instruirea.
Cu ocazia instruirii introductiv – generale în domeniul SSM, noul angajat va da „Declaraţia de traseu” (conform Anexei 4) ce va conţine toate datele necesare pentru descrierea traseului urmat, (denumirea străzilor, mijloacele de transport folosite, orele între care se face deplasarea), sub îndrumarea lucrătorului care a făcut instruirea. De asemenea noul angajat va fi instruit, examinat şi autorizat pentru lucru în zona căii ferate electrificate (dacă este cazul).
III. INSTRUIREA LA LOCUL DE MUNCĂ
Instruirea la locul de munca are ca scop prezentarea riscurilor privind securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul fiecărui loc de muncă, post de lucru şi se efectuează după instruirea introductiv – generală următorilor:
- tuturor categoriilor de angajaţi nominalizaţi mai sus (punctul ÎI);
- angajaţilor detaşaţi/transferaţi de la un loc de muncă la altul în cadrul aceleiaşi unităţi (la schimbarea funcţiei, inclusiv la retrogradarea din funcţie);
- angajaţilor detaşaţi să desfăşoare activitate în subunităţi ale societăţii, altele decât subunităţile în care sunt încadraţi;
- angajaţilor care efectuează program de stagiu în diverse subunităţi ale societăţii S.N.T.F.M. ″CFR Marfa″ S.A..
Instruirea este efectuată de către conducătorul direct (sau înlocuitorul acestuia) al locului de muncă. Instruirea se va desfăşura la locul de munca respectiv, iar durată, va fi stabilită prin decizie internă, aprobată de către conducătorul structurii organizatorice dar nu va fi mică de 4 (patru) ore, funcţie de riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională specifice locurilor de muncă.
Tematica de instruire va conţine în principal următoarele:
- riscurile de accidentare, de îmbolnăvire profesională, specifice locului de munca respectiv (căi de acces, locuri periculoase, utilizarea instalaţiilor şi a mijloacelor de producţie etc); - măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul fiecărui loc de muncă, post de lucru şi/sau funcţie exercitată, instrucţiuni proprii SSM cu caracter general aplicabile la locul de muncă sau instrucţiuni proprii SSM întocmite special pentru acel loc de muncă sau pentru mijloacele de producţie şi instalaţiile utilizate la acel loc de muncă (se va verifica autorizarea pentru lucru în zona căii ferate electrificate – dacă este cazul);
- măsuri tehnico – organizatorice de prevenire, intervenţie, evacuare şi prim ajutor specifice locului de munca respectiv (scheme de evacuare, cai de acces, noţiuni de prim ajutor etc). Instruirea la locul de munca va include obligatoriu demonstraţii practice privind activitatea pe care persoana respectivă o va desfăşura.
Instruirea se consemnează obligatoriu în fişa de instruire individuală privind SSM (cu completarea tuturor rubricilor) imediat după verificarea instruirii. Fişa de instruire individuală privind SSM se semnează de lucrătorul instruit şi de către lucrătorul care a efectuat, respectiv care a verificat instruirea.
În afară de instruirea la locul de muncă făcută la angajare orice altă instruire la locul de muncă se consemnează în secţiunile ’’Instruirea periodica suplimentara’’ a fiselor de instruire individuală privind SSM, cu precizarea motivului pentru care a fost făcută instruirea.
În cazul angajaţilor detaşaţi în interesul serviciului şi a lucrătorilor care efectuează program de stagiu se va urmări obţinerea ’’Declaratiei de traseu’’ (anexa 4).
IV. ADMITEREA LA LUCRU
Admiterea la lucru a angajatului instruit se va face numai după verificarea acestuia pe bază de teste scrise (tip chestionar) cu privire la nivelul de însuşire a cunoştinţelor necesare (în cazul ambelor instruiri efectuate: introductiv – generale, la locul de muncă).
Admiterea la lucru a persoanei instruite va fi consemnata în scris de către şeful structurii organizatorice, în secţiunea special destinată din fisa de instruire individuală privind SSM.
V. INSTRUIREA PERIODICĂ
Instruirea periodică se execută tuturor angajaţilor (nominalizaţi la punctul II), în timpul programului de lucru şi are drept scop reîmprospătarea şi actualizarea cunoştinţelor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Intervalul dintre două instruiri periodice este stabilit astfel:
− 3 luni pentru personalul muncitor de execuţie din subunităţi M/C, T şi V;
− 6 luni pentru personalul muncitor ce desfăşoară activitate în sediile centrale CIRV, pentru salariaţii cu activitate de birou exclusivă (financiar, contabilitate, resurse umane) din subunităţi, pentru salariaţii ce ocupa funcţii de conducere îndrumare şi control din subunităţi CIRV şi pentru personalul tehnico – ingineresc din subunităţi;
− 12 luni pentru personalul ce desfăşoară activitate în centralul CIRV;
Instruirea periodică se va face suplimentar celei programate, în următoarele cazuri: − când un lucrător a lipsit peste 30 de zile lucrătoare;
− când au apărut modificări ale prevederilor de securitate şi sănătate în munca privind activităţi specifice ale locului de muncă şi/sau postului de lucru sau ale instrucţiunilor proprii, inclusiv datorită evoluţiei riscurilor sau apariţiei de noi riscuri în unitate;
− la reluarea activităţii după un accident de muncă;
− la executarea unor lucrări speciale;
− la introducerea unui echipament de munca nou sau a unor modificări ale echipamentului existent;
− la modificarea tehnologiilor existente sau procedurilor de lucru;
− la introducerea oricărei noi tehnologii sau a unor proceduri noi de lucru.
Durata minimă a instruirii periodice (inclusiv demonstraţiile practice) va fi de 2 (două) ore. Instruirea periodică în domeniul SSM va fi efectuată de către conducătorii locurilor de munca / lucrătorii desemnaţi SSM, conform dispoziţiei emisă de directorul societăţii, prin decizie scrisă data, de regulă, de către conducătorii ierarhici conform organigramei, respectiv conform Anexei 2 la prezenţa dispoziţie.
Instruirea se consemnează obligatoriu în fişa de instruire individuală privind SSM (cu completarea tuturor rubricilor) imediat după verificarea instruirii. Fişa de instruire individuală privind SSM se semnează de lucrătorul instruit şi de lucrătorul care a efectuat, respectiv care a verificat instruirea.
Instruirea periodică se va face în baza unei tematici de instruire care va fi păstrată la persoana care face instruirea împreună cu materialele aferente (legi, reglementari, instrucţiuni, pliante, planse etc).
VI. INSTRUIREA PE SCHIMB
Instruirea pe schimb se execută la intrarea în schimbul de lucru, cu angajaţii care desfăşoară activităţi în locuri de muncă cu risc major din punctul de vedere al existenţei factorilor de risc potenţial generatori de accidentare sau îmbolnăvire profesională.
Acest tip de instruire se efectuează pentru atenţionarea salariaţilor asupra:
- principalelor reguli şi măsuri de prevenire a accidentelor de muncă pentru lucrările ce urmează a fi efectuate în timpul schimbului respectiv;
- constatări anterioare privind încălcarea unor instrucţiuni sau efectuarea unor operaţiuni în mod defectuos;
- condiţiilor de lucru din schimbul respectiv, insistând asupra situaţiilor pe care cei prezenţi nu le cunosc şi prezintă un grad de pericol.
Instruirea pe schimb se execută obligatoriu pentru personalul turant şi pentru personalul care lucrează la zi cu activitate ce presupune intrarea în zonele periculoase (zona liniilor de cale ferată, depozite, hale, ateliere etc). De asemenea, instruirea va fi efectuată cu întreg personalul care lucrează la zi, în cazul în care, temporar condiţiile de muncă sunt modificate (lucrări în incinte, defecţiuni la sistemele de încălzire sau alimentare cu energie electrică etc).
Instruirea pe schimb va fi efectuată de conducătorul locului de muncă cu consemnarea acestuia sub semnătură în registrul de predare – primire a schimbului sau în registrul de verificare a personalului (sau în condica de prezenţa pentru personalul TESA). Consemnarea va cuprinde succint temele prezentate şi articolele prelucrate.
La locurile de muncă izolate sau unde serviciul se execută individual, personalul se va „autoinstrui”, înainte de începerea lucrului, din instrucţiunile aflate asupra sa, consemnând acest lucru în condica portativă personală. Conducătorul locului de munca va reglementa, din punct de vedere SSM (mod de deplasare, mod completare declaraţie traseu etc.), modul de organizare a locurilor de munca izolate, va pune la dispoziţie personalului menţionat mai sus un convolut cu extrase din legislaţie SSM şi instrucţiuni SSM şi va verifica prin sondaj modul de ″autoinstruire″ şi înscrierile efectuate în condica portativă.
Durata acestei instruiri nu va depăşi 5 – 10 minute.
VII. INSTRUIREA PENTRU PERSONALUL DIN AFARA UNITĂŢII
Se desfăşoară cu angajaţii care execută temporar activităţi în incinta unităţii unde sunt prezenţi factori de risc potenţiali generatori de accidente de munca precum şi vizitatorilor în grup (minim 5 persoane).
Instruirea este efectuată de către lucrătorul desemnat SSM din unitate sau conducătorul unităţii, temele prezentate cuprinzând principalele reguli de prevenire pe care trebuie să le respecte şi pericolele, riscurile existente în anumite locuri de pe traseul parcurs în încânte (subunităţi).
Consemnarea efectuării instruirii va fi făcută în Fişa de instruire colectivă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 12 din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 / 2006 şi într – un proces verbal de instruire întocmit în acest scop, după modelul fisei de instruire colective, care va conţine problematica prezentată şi tabelele cu numele, prenumele şi semnătura persoanelor instruite.
Pentru personalul tehnico – ingineresc aparţinând altor instituţii precum şi pentru delegaţii străine, este obligatorie prezenţa unui însoţitor din unitate, fără a se întocmi fisa de instruire său proces verbal.
VIII. ÎNREGISTRAREA ŞI CONFIRMAREA INSTRUIRII
Instruirea (de toate tipurile) se certifica prin înscrisuri realizate (se va scrie în clar legislaţia, articolele, instrucţiunile proprii etc.), după caz, în fişele de instruire individuală privind SSM, registrul de predare – primire a schimbului, condica portativă, procese verbale de verificare şi instruire sau în condica de prezenţa.
Completarea fiselor de instruire individuală privind SSM se va face cu pastă (pix) sau cerneala albastră, imediat după efectuarea instruirii şi verificarea însuşirii cunoştinţelor. Se vor completa toate rubricile fiselor de instruire individuală privind SSM. Data instruirii va fi consemnata în format complet (ZZ, LL, AAAA).
După completare, fişele de instruire individuală privind SSM se semnează de către lucrătorul instruit (semnătura demonstrează participarea la instruire) şi de către cel care a instruit (semnătura confirma efectuarea instruirii).
Verificarea instruirii periodice se face prin sondaj de către lucrătorii (funcţiile) prevăzuţi în anexa 2, care vor semna fişele de instruire individuală privind SSM.
IX. VERIFICAREA PERIODICĂ A CUNOŞTINŢELOR
În conformitate cu prevederile Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 / 2006, cap. V, art. 80, angajatorul trebuie să dispună de programe de instruire - testare la nivelul societăţii şi/sau subunităţii pentru conducătorii locurilor de muncă şi lucrători, pe meserii şi activităţi.
Verificarea anuală se face pe bază de teste tip chestionar, adaptate pe funcţii, întocmite în baza problematicii care a făcut obiectul instruirii periodice în domeniul SSM (minim 7 întrebări). Verificarea anuală se efectuează în comisie. Componenta comisiilor de verificare va fi stabilită la nivelul structurii organizatorice (CIRV, divizii, servicii, sectii etc.) şi va conţine minim 2 persoane (de regulă, persoana desemnată prin decizie pentru efectuarea instruirii periodice şi persoana desemnată pentru verificarea instruirii periodice – conform Anexei 2 sau conducătorul structurii organizatorice). Toate unităţile vor întocmi un program al verificărilor anuale privind instruirea în domeniul SSM. Programul va fi comunicat Serviciilor SC SSM SU CFG din centralul sucursalelor, CZM-lor până la sfârşitul lunii ianuarie a fiecărui început de an.
Revizori Regionali SC SSM au obligaţia de a participa prin sondaj la verificările anuale, caz în care Comisia de verificare SSM din cadrul subunităţii va fi completată cu aceştia.
După corectarea testelor, funcţie de răspunsurile date, comisia stabileşte calificativele acordate, respectiv CORESPUNZĂTOR sau NECORESPUNZĂTOR.
Calificativele se înscriu pe chestionar sub semnătură membrilor comisiei de verificare. Personalul care lipseşte nemotivat la examinarea anuală sau care primeşte calificativul ’’necorespunzator’’ va fi tratat conform Ordinului nr. 815/2010. De asemenea, personalul care lipseşte motivat va fi reprogramat. Rezultatele verificării se consemnează în fişa de instruire individuală privind SSM, în rubrica special destinată (rezultatele testărilor), de către lucrătorul numit prin decizie să efectueze instruirea periodică. Chestionarele completate cu ocazia examinărilor anuale se păstrează de către lucrătorul desemnat cu efectuarea instruirii periodice, cel puţin un an, până la data următoarei verificări anuale. Verificarea anuală a personalului la care intervalul între 2 instruiri periodice este stabilit la 12 luni poate fi făcută în continuarea şedinţei de instruire periodică.
X. REGIMUL FISELOR DE INSTRUIRE INDIVIDUALĂ SSM
Fişele de instruire individuală privind SSM se întocmesc pentru toţi angajaţii. Fiecare angajat va avea o singură fisa.
La schimbarea, chiar temporară, a locului de muncă (unităţii) fişa de instruire individuală privind SSM va însoţi angajatul. Fişa de instruire individuală privind SSM se preda angajatului, pe bază de semnătura şi se va preda, la prezentarea la noul loc de muncă, şefului de subunitate sau conducătorului locului de muncă.
Fişele de instruire individuală privind SSM se vor păstra la lucrătorul desemnat cu instruirea conform deciziei.
Pe perioada în care lucrătorul desemnat prin decizie pentru efectuarea instruirii nu este la serviciu (o perioadă mai mare de 5 zile – concediu de odihnă, concediu medical, concediu de creştere copil, detaşare, alte situaţii) fişele de instruire individuală privind SSM vor fi predate înlocuitorului său conducerii structurii organizatorice.
În situaţiile descrise mai sus sarcinile şi obligaţiile privind instruirea lucrătorilor vor fi preluate de înlocuitor sau de către conducerea structurii organizatorice.
La finalizarea rubricatiei destinată consemnării instruirii periodice se va deschide o nouă fisa, iar fisa finalizata va fi arhivata (maxim 5 ani). Fişa nouă va fi completată cu datele cuprinse în fişa înlocuită referitoare la instruirea la angajare – integral, va fi semnată în original de către lucrătorul instruit şi de către cel care a efectuat instruirea sau a verificat cunoştinţele (în cazul în care lucrătorii care au instruit / verificat cunoştinţele nu mai sunt în unitate se va efectua înscrisul ”ss indescifrabil”). În partea superioară a filei ce conţine datele copiate din fişele înlocuite se va înscrie textul „continuare, date conform cu originalul” urmat de semnătura lucrătorului care a deschis noua fisa.
În cazul în care fişele sunt pierdute / degradate sau datele privind instruirea la angajare nu se mai cunosc, se va efectua o nouă instruire (instruire introductiv – generală, la locul de muncă, pentru lucru în zona căii ferate electrificate etc.) cu tematici aplicabile din legislaţia şi reglementările în vigoare, iar consemnarea se va face în fişele de instruire individuală privind SSM cu datele şi duratele efective de realizare a instruirii.
Anexa 2
PERIODICITATEA INSTRUIRII ÎN DOMENIUL SSM
Nr. crt. |
Lucrătorul instruit |
Intervalul dintre două instruiri |
Lucrătorul care efectuează instruirea |
Lucrătorul care verifica instruirea |
1. |
Şef Divizie, Contabil Şef, Şef Serviciu, |
12 LUNI |
Revizor Regional SSM, SU |
Director |
2. |
Personal din cadruL serviciilor, birourilor, compartimentelor |
12 LUNI |
Şef Serviciu, Contabil sef, Şef Birou |
Şef Divizie/ Revizor Regional SSM, SU |
SECƮII REPARAƮII VAGOANE |
||||
3. |
Şef sectie |
12 LUNI |
Şef Serviciu Reparaţii Vagoane |
Şef Divizie/ Revizor Regional SSM SU |
4. |
Şef atelier, Personal tehnico – ingineresc şi administrativ din secţii |
6 LUNI |
Responsabil SSM-SU sectie |
Şef secţie |
5. |
Personal muncitor cu sarcini de execuţie din secţii |
3 LUNI |
Maistru/şef echipă |
Şef atelier/Şef secţie |
Anexa 3
TEMATICA CADRU PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ –
Personal CIRV Constanţa
Funcţii de conducere, personal tehnico-ingineresc,personal economic, RU TEMA:
§ Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul I – II – Dispoziţii generale, domeniu de aplicare – art. 1 – 5;
Capitolul III – Obligaţiile angajatorilor – art. 6, art. 7;
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionării din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – art. 74 – 100;
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; § HG nr. 1028 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare
§ HG nr. 1091 / 2006 – cerinţe minime de SSM pentru locurile de muncă § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Obligaţii la nivelul administraţiei – pct. 16 – 19 ;
Deservirea, supravegherea şi controlul proceselor de munca – pct. 83 – 83; Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
IP Stpp SSM-01- IP Dispozitie- Instruire SSM
IP Stpp SSM-02- IP Instruire introductivă generală
IP Stpp SSM-03 - IP Instruire la locul de munca
IP Stpp SSM-04 - IP Zona căii ferate electrificate
IP Stpp SSM-05 -IP Traversarea liniilor CF
IP Stpp SSM-07- IP Prelucrarea automată a datelor
IP Stpp SSM-08 -IP Personal Tesa
IP Stpp SSM-11 - IP Echipamente de birotică
IP Stpp SSM-14- IP Acordarea primului ajutor
IP Stpp SSM-15- IP Deplasarea la şi de la locul de muncă
IP Stpp SSM-16- IP Deplasarea/ delegarea in interesul serviciului
IP Stpp SSM-17 -IP Exploatare, întreţinere, reparare echipamente de calcul IP Stpp SSM-18 - IP Utilizarea copiatorului, imprimantei şi faxului
IP Stpp SSM-19- IP reparaţii vagoane
Extras din Regulamentul Intern
O.U.G. nr. 195 / 2002 – Circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare
Plan de prevenire si evaluare bazat pe evaluarea riscurilor
TEMATICA CADRU PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ LA PERSONALUL TESA – Secţii CIRV
Funcţia: Şef secţie
TEMA:
§ Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul I – II – Dispoziţii generale, domeniu de aplicare – art. 1 – 5;
Capitolul III – Obligaţiile angajatorilor – art. 6, art. 7;
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionării din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – art. 74 – 100;
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; § HG nr. 1028 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare
§ HG nr. 1091 / 2006 – cerinţe minime de SSM pentru locurile de muncă § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Obligaţii la nivelul administraţiei – pct. 16 – 19 ;
Deservirea, supravegherea şi controlul proceselor de munca – pct. 83 – 83; Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
IP Stpp SSM-01- IP Dispozitie- Instruire SSM
IP Stpp SSM-02- IP Instruire introductivă generală
IP Stpp SSM-03 - IP Instruire la locul de munca
IP Stpp SSM-04 - IP Zona căii ferate electrificate
IP Stpp SSM-05 -IP Traversarea liniilor CF
IP Stpp SSM-07- IP Prelucrarea automată a datelor
IP Stpp SSM-08 -IP Personal Tesa
IP Stpp SSM-11 - IP Echipamente de birotică
IP Stpp SSM-14- IP Acordarea primului ajutor
IP Stpp SSM-15- IP Deplasarea la şi de la locul de muncă
IP Stpp SSM-16- IP Deplasarea/ delegarea in interesul serviciului
IP Stpp SSM-17 -IP Exploatare, întreţinere, reparare echipamente de calcul IP Stpp SSM-18 - IP Utilizarea copiatorului, imprimantei şi faxului
IP Stpp SSM-19- IP reparaţii vagoane
Extras din Regulamentul Intern
O.U.G. nr. 195 / 2002 – Circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare
Plan de prevenire si evaluare bazat pe evaluarea riscurilor
Funcţii: şef atelier, maistru, personal tehnico-ingineresc, personal economic,RU
TEMA 1 – SEMESTRUL I
§ Legea 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul I – II – Dispoziţii generale, domeniu de aplicare – art. 1 – 5;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
§ HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 modificată şi completată cu HG 955 / 2010
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Obligaţii la nivelul administraţiei – pct. 16 – 19 ;
Deservirea, supravegherea şi controlul proceselor de muncă – pct. 83 – 83 ;. IP Stpp SSM-01- IP Dispoziţie- Instruire SSM
IP Stpp SSM-02- IP Instruire introductiv generală
IP Stpp SSM-03 - IP Instruire la locul de muncă
IP Stpp SSM-04 - IP Zona căii ferate electrificate
IP Stpp SSM-05 -IP Traversarea liniilor CF
IP Stpp SSM-07- IP Prelucrarea automată a datelor
IP Stpp SSM-08 -IP Personal Tesa
Extras din Regulamentul Intern
O.U.G. 195 / 2002 – Circulaţia pe drumurile publice
TEMA 2 - SEMESTRUL II
§ Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul III – Obligaţiile angajatorilor – art. 6, art. 7;
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100;
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
IP Stpp SSM-11 - IP Echipamente de birotică
IP Stpp SSM-14- IP Acordarea primului ajutor
IP Stpp SSM-15- IP Deplasarea la şi de la locul de muncă
IP Stpp SSM-16- IP Deplasarea/ delegarea in interesul serviciului
IP Stpp SSM-17 -IP Exploatare, întreţinere, reparare echipamente de calcul IP Stpp SSM-18 - IP Utilizarea copiatorului, imprimantei şi faxului
IP Stpp SSM-19- IP reparaţii vagoane
TEMATICA PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ – PERSONAL MUNCITOR (DE EXECUŢIE) TRIM I TEMA 1
FUNCŢIA: primitor- distribuitor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă;
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă;
IPSSM transportul şi depozitarea oxigenului şi azotului;
IP SSM 21 primitor-distribuitor.
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane atelier SIRV
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04 -pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane TRANSPUNERE
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; § Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Lăcătuş mecanic IRU
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord. 855 / 1986;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca;
IP SSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă;
IP SSM -32 pentru lac mecanic IRU
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Sudor electric, sudor autogen
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident- hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IP SSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM -31 pentru sudor
IP SSM nr. 630 pentru sudarea şi tăierea materialelor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Stivuitorist
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr. 1790/2007 pentru autostivuitoare
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Forjor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Electrician întreţinere
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;;
§ HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate;
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice; IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM-10 privind exploatarea instalaţiilor electrice
IPSSM 1676/2007 la utilizarea energiei electrice în medii normale IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Macaragiu
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IPSSM 1804/2007 pentru macarale şi poduri rulante
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Legători de sarcină
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Strungar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Frezor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Tâmplar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -22 tâmplar carosier
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Şofer, personal cu atribuţii de şofer
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986; Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM-14 Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM-15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM nr.1698/2007 pentru transporturi auto
IP SSM-06 şoferi
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Agent pază
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord. 855 / 1986;Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -13 Supravegere, Pază
Planul de pază al unităţii
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
Vopsitor sau salariaţi care efectuează activităţi de vopsire
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul I – Dispoziţii generale – art. 1, art. 2;
Capitolul II - Autorizarea funcţionarii din punct de vedere al SSM – art. 3 – 11; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Îndatoriri ale angajaţilor – pct. 19 – 20 ;
Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM-20 activităţi de vopsire
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
TEMATICA PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCA – PERSONAL MUNCITOR (DE EXECUŢIE) TRIM II TEMA 2:
FUNCŢIA: primitor- distribuitor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM 21 primitor-distribuitor
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane atelier SIRV
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane TRANSPUNERE
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Lăcătuş mecanic IRU
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM -32 pentru lac mec IRU
IP SSM-09 lucru la inaltime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Sudor electric, autogen
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM- 31 pt sudor
IP SSM-09 lucru la inaltime
IPSSM-31 pt sudor electric si autogen
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Forjor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Stivuitorist
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – hemoragii interne IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr. 1790/2007 pentru autostivuitoare
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Electrician întreţinere
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IPSSM-10 privind exploatarea instalaţiilor electrice
IPSSM 1676/2007 la utilizarea energiei electrice în medii normale
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Macaragiu
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
Prescriptii ISCIR PT R1-2010
IP SSM-09 lucru la inaltime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Legători de sarcină
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13 ;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
Prescriptii ISCIR PT R1-2010
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Strungar, Strungar osii CF
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
PSSM 627/2007;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Frezor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la/de la locul de munca
IPSSM-19 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IPSSM 627/2007;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Tâmplar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986;
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 REV 1 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IP SSM -22 tâmplar carosier
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Şofer sau personal cu atribuţii de şofer
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Dispoziţia nr. 17 / 2007 a Directorului General al CFR Marfă
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 REV 1 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IP SSM-06 şoferi
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Agent pază
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 REV 1 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IP SSM -13 Supravegere, Paza
Planul de paza al unitatii
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCƮIA: Vopsitor sau salariaţi care efectuează activităţi de vopsire Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul IV – Organizarea şi funcţionarea CSSM – art. 57 – 73;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Zona căii ferate electrificate – pct. 49 – 70 ;
Controlul preventiv la intrarea în serviciu – pct. 11 – 13;
Ord. 855 / 1986
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – fracturi, luxatii IP SSM -15 deplasare la si de la locul de munca
IPSSM-19 REV 1 pentru reparaţii vagoane
IP SSM-09 lucru la inaltime
IP SSM-20 activitati de vopsire
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
TEMATICA PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCA – PERSONAL MUNCITOR (DE EXECUŢIE) TRIM III TEMA 3:
FUNCŢIA: primitor- distribuitor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă;
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă;
IPSSM transportul şi depozitarea oxigenului şi azotului;
IP SSM 21 primitor-distribuitor.
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane atelier SIRV
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
nemecanizate şi depozitarea materialelor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane TRANSPUNERE
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IP SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Lăcătuş mecanic IRU
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM – 32 pt lac mec IRU
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Sudor electric, autogen
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată
Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident- plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM 31 pt sudor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Forjor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Stivuitorist
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr. 1790/2007 pentru autostivuitoare
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Electrician întreţinere
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100;
Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM-10 privind exploatarea instalaţiilor electrice
IPSSM 1676/2007 la utilizarea energiei electrice în medii normale
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Macaragiu
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IPSSM 1804/2007 pentru macarale şi poduri rulante
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Legători de sarcină
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Strungar, strungar osii CF
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Frezor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Tâmplar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -22 tâmplar carosier
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Şofer sau personal cu atribuţii de şofer
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM-06 şoferi
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Agent pază
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -13 Supravegere, Paza
Planul de pază al unităţii
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCƮIA: Vopsitor sau salariaţi care efectuează activităţi de vopsire Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
HG 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul V – Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca – art. 74 – 100; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Organizarea locului de muncă, obligaţii, răspunderi
Ord. 855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise
IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea daraţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM-20 activităţi de vopsire
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
TEMATICA PENTRU INSTRUIREA PERIODICĂ ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCA – PERSONAL MUNCITOR (DE EXECUŢIE) TRIM IV TEMA 4:
FUNCŢIA: primitor- distribuitor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de muncă;
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă;
IPSSM transportul şi depozitarea oxigenului şi azotului;
IP SSM 21 primitor-distribuitor.
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane atelier SIRV
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04 - pentru zona căii ferate electrificate
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr.704/2007 pentru manipularea,transportul, transportul prin rulare şi cu mijloace nemecanizate şi depozitarea materialelor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: LMAET reparaţii vagoane TRANSPUNERE
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IP SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr.704/2007 pentru manipularea,transportul, transportul prin rulare şi cu mijloace nemecanizate şi depozitarea materialelor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Lăcătuş mecanic IRU
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
Instrucţiuni proprii SSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise; IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr.704/2007 pentru manipularea,transportul, transportul prin rulare şi cu mijloace nemecanizate şi depozitarea materialelor
IP SSM – 32 pt lac mec IRU
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Sudor electric, autogen
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident- plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr. 630 pentru sudarea şi tăierea materialelor
IP SSM 31 pt sudor
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Forjor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Stivuitorist
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM nr. 1790/2007 pentru autostivuitoare
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Electrician întreţinere
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IPSSM-10 privind exploatarea instalaţiilor electrice
IPSSM 1676/2007 la utilizarea energiei electrice în medii normale IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Macaragiu
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IPSSM 1804/2007 pentru macarale şi poduri rulante
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Legători de sarcină
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
Prescripţii ISCIR-PT R1-2010; PT R3 -2010;
IP SSM-09 lucru la înălţime
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Strungar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Frezor
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM 627/2007 pentru prelucrarea materialelor prin aşchiere;
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Tâmplar
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -22 tâmplar carosier
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Şofer sau personal cu atribuţii de şofer
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 -extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IPSSM nr.1698/2007 pentru transporturi auto
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
IP SSM-06 şoferi
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCŢIA: Agent pază
Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea de reparaţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM -13 Supravegere, Pază
Planul de pază al unităţii
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
FUNCƮIA: Vopsitor sau salariaţi care efectuează activităţi de vopsire Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
Capitolul IV – Obligaţiile lucrătorilor – art. 22, art. 23;
Capitolul VIII, IX – Infracţiuni, contravenţii – art. 37 – 44;
HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii 319 cu modificările şi completările ulterioare
Capitolul VI – Pericol grav şi iminent şi zone cu risc ridicat şi specific – art. 101 – 107 ; Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii pentru transporturi pe calea ferată Prevederi comune – Locuri de trecere – pct. 21 – 40 ;
Ord.855/86
IPSSM 04- pentru zona căii ferate electrificate.
OUG nr. 195 / 2002 - extras din regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice IP SSM 14- Acordarea primului ajutor în caz de accident – plăgi deschise IP SSM -15 deplasare la şi de la locul de munca
IPSSM-19 pentru activitatea daraţii vagoane marfă
IP SSM-09 lucru la înălţime
IP SSM-20 activităţi de vopsire
Planul de prevenire şi protecţie bazat pe evaluarea riscurilor
BIBLIOGRAFIE
− Legea nr. 319 / 2006 – Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.
− HG nr. 1425 / 2006 – Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 319, ci modificările şi completările ulterioare.
− HG nr. 115 / 2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţă
− HG nr. 539 / 2004 privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot în mediu produs de echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor
− HG nr. 1875 / 2005 privind protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor fată de riscurile datorate expunerii la azbest
− HG nr. 1876 / 2005 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscurile generate de vibraţii
− HG nr. 300 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru şantierele temporare sau mobile
− HG nr. 493 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscurile generate de zgomot
− HG nr. 971 / 2006 privind cerinţele minime pentru semnalizarea de securitate şi/sau de sănătate la locul de muncă
− HG nr. 1028 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare
− HG nr. 1048 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de muncă − HG nr. 1049 / 2006 privind cerinţele minime pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor din industria extractivă de suprafaţă sau subteran
− HG nr. 1050 / 2006 privind cerinţele minime pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor din industria extractivă de foraj
− HG nr. 1051 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru manipularea manuală a maselor care prezintă riscuri pentru lucrători, în special de afecţiuni dorsolombare − HG nr. 1058 / 2006 privind cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat atmosferelor explozive − HG nr. 1091 / 2006 privind cerinţele minime de SSM pentru locul de muncă − HG nr. 1092 / 2006 privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici în muncă
− HG nr. 1093 / 2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate pentru protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă
− HG nr. 1136 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de câmpuri electromagnetice
− HG nr. 1218 / 2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în munca pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici − HG nr. 1146 / 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în munca de către lucrători a echipamentelor de muncă
− Dispoziţia nr. 17 / 2007 – Instrucţiuni proprii SSM pentru transporturi de mărfuri pe CF − IP Stpp SSM-01-IP Dispozitie- Instruire SSM
− IP Stpp SSM-02-IP Instruire introductiva generala
− IP Stpp SSM-03-IP Instruire la locul de munca
− IP Stpp SSM-04-IP Zona caii ferate electrificate
− IP Stpp SSM-05-IP Traversarea liniilor CF
− IP Stpp SSM-06-IP Soferi
− IP Stpp SSM-07-IP Prelucrarea automata a datelor
− IP Stpp SSM-08-IP Personal Tesa
− IP Stpp SSM-09-IP Lucrul la inaltime
− IP Stpp SSM-10-IP Exploatarea instalatiilor electrice
− IP Stpp SSM-11-IP Echipamente de birotică
− IP Stpp SSM-12-IP Curatare, rep. recipiente, dep., transp.produse petroliere lichide − IP Stpp SSM-13-IP Activitatea de supraveghere, pază
− IP Stpp SSM-14-IP Acordarea primului ajutor
− IP Stpp SSM-15-IP Deplasarea la si de la locul de muncă
− IP Stpp SSM-16-IP Deplasarea/ delegarea in interesul serviciului
− IP Stpp SSM-17-IP Exploatare, intretinere, reparare echipamente de calcul − IP Stpp SSM-18-IP Utilizarea copiatorului, imprimantei si faxului
− IP Stpp SSM-19-IP Reparatii vagoane
− IP Stpp SSM-20-IP Activitatea de vopsitor vagoane marfă
− IP Stpp SSM-21-IP Activitatea de primitor- distribuitor marfă
− IP Stpp SSM-22IP Activitatea de tamplar carosier
− IP Stpp SSM-23-IP privind normativul de acordare si utiliz. a echip. individual de protecţie − IP Stpp SSM-24-Lucrul cu motocoasa
− IP Stpp SSM-25-Activitate supraveghere patrimoniu
− IP Stpp SSM-26-Activitate de curatenie si igienizare
− IP Stpp SSM-27-Exploatare surse de căldura
− IP Stpp SSM-28-Manipulare manuala a maselor
− IP Stpp SSM-29-Activitate curatire, taiere vegetatie
− IP Stpp SSM-30-Activitate in conditii nefavorabile
− IP Stpp SSM-31-Instrucţiune proprie SSM a sudorului electric si autogen − IP Stpp SSM- 32-IP privind ssm în muncă a lăcătuşului mecanic IRU − OUG nr. 195 / 2002 – circulaţia pe drumuri publice (cu modificările şi completările ulterioare). − Ordinul nr. 855 / 1986.
− Regulament Intern.
Notă:
Tematica nu este limitativa, fiecare conducător al locului de muncă sau lucrător desemnat, prin decizie scrisă să efectueze instruirea periodică în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca poate să renunţe la unele prevederi sau reglementari pe care le considera nepotrivite activităţii locului de muncă sau să completeze prezenta tematica cu alte instrucţiuni SSM, funcţie de specificul activităţii locului de muncă şi sarcinilor încredinţate personalului din subordine.
De asemenea, tematica se va completa cu noile legi, reglementari, instrucţiuni, dispoziţii ce apar în domeniu.
Anexa 4
DECLARAŢIE TRASEU
Subsemnatul …………………………… salariat la ………...……...…………….…………… în funcţia de ………………….…………..……… posesor al BI/CI seria ……… nr …………………..…. având domiciliul în : …………………………………………………………………………… conform art. nr 30, (1), lit. g) din Legea nr. 319 / 2006 declar că :
− timpul, mijlocul de locomoţie folosit şi traseul normal de deplasare de la domiciliu la locul de muncă şi invers este de :
1. deplasarea cu mijloc auto …………….........., timpul este de ……… traseul este …………………….. ………………………………………………………..……………………………………………………………. 2. deplasarea cu trenul, timpul este de …………… traseul este ……….…………………….…………….. ……………………………………………………………………………………………………………………… 3. deplasarea pe picioare (mers pe jos), timpul este de ………… traseul este ....................................... ……………………………………………………………………………………………………………………… 4. deplasarea cu alte mijloace de locomoţie (bicicleta etc.) ………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………
Traseul de deplasare de la locul de muncă la domiciliu este / nu este identic cu traseul de la domiciliu la locul de muncă.
Mă oblig ca, în cazul în care se produc modificări privind datele personale, durata sau traseul normal de deplasare, să mă prezint la conducătorul locului de muncă pentru reactualizarea acestei declaraţii.
Observaţii: cele precizate mai sus sunt în / şi pentru condiţiile cele mai avantajoase. Aceasta îmi este declaraţia pe care o dau, o susţin şi o semnez.
Localitatea…………..…………
Data…………………..……….
Semnătura……………..………
Notă: În descrierea traseului se vor specifica:
- mijlocul de transport fără a preciza numărul (tren, tramvai, autobuz, metrou, auto personal, pe jos etc.);
- străzile principale pe care se circulă.