Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
Fisa de lucru igiena si securitatea muncii
Fisa de lucru
I. Incercuieste litera corespunzatoare enuntului corect:
1. In domeniul pretectiei muncii au responsabilitati:
a) Numai angajatii;
b) Numai statul si angajatorii;
c) Statul, angajatorii si angajatii
2. Manusile antitermice sunt folosite pentru:
a) Manipularea obiectelor foarte reci;
b) Manipularea obiectelor fierbinti;
c) Ambele variante
3. Durata instructajului de protective a muncii este:
a) 6ore;
b) 8ore;
c) 4ore
4. Instructajul pentru protectia muncii se face la :
a) 6luni;
b) 12luni;
c) 4luni.
II. Identificati echipamentul de protectie specific ospatarului/barman, conform modelului de mai jos:
BUCATAR/COFETAR/PATISER |
MACELAR |
OSPATAR/BARMAN |
Halat Boneta Sort Pantaloni Pantofi |
Cizme albe Halat Boneta Sort impermeabil |
III. Identificati accidentele de munca ce pot aparea si modalitatile de prevenire ale acestora, in urma desfasurarii urmatoarelor activitati :
ACTIVITATI DESFASURATE IN UNITATILE DE ALIMENTATIE |
ACCIDENTE DE MUNCA DE POT APAREA |
MODALITATI DE PREVENIRE |
Transportul obiectelor grele |
||
Deplasarea pe suprafete umede |
||
Spalarea veselei din sticla |
||
Efectuarea operatiilor de dezinfectare |
||
Golirea scrumierelor |
||
Deschiderea sticlei de sampanie |
Depozitarea buteliilor de aragaz |
||
Manuirea usilor bufetului |
||
Folosirea aparatului pentru curatat cartofi |
||
Folosirea malaxorului pentru aluat |
||
Utilizarea ustensilelor electrice |