Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.





Fisa de lucru igiena si securitatea muncii

Fisa de lucru 

I. Incercuieste litera corespunzatoare enuntului corect: 

1. In domeniul pretectiei muncii au responsabilitati: 

a) Numai angajatii; 

b) Numai statul si angajatorii; 

c) Statul, angajatorii si angajatii 

2. Manusile antitermice sunt folosite pentru: 

a) Manipularea obiectelor foarte reci; 

b) Manipularea obiectelor fierbinti; 

c) Ambele variante 

3. Durata instructajului de protective a muncii este: 

a) 6ore; 

b) 8ore; 

c) 4ore 

4. Instructajul pentru protectia muncii se face la : 

a) 6luni; 

b) 12luni; 

c) 4luni. 

II. Identificati echipamentul de protectie specific ospatarului/barman, conform modelului de  mai jos: 

BUCATAR/COFETAR/PATISER 

MACELAR 

OSPATAR/BARMAN

Halat 

Boneta 

Sort 

Pantaloni 

Pantofi

Cizme albe 

Halat 

Boneta 

Sort impermeabil

 



III. Identificati accidentele de munca ce pot aparea si modalitatile de prevenire ale acestora, in  urma desfasurarii urmatoarelor activitati :

ACTIVITATI DESFASURATE IN  UNITATILE DE ALIMENTATIE

ACCIDENTE DE MUNCA DE  POT APAREA

MODALITATI DE PREVENIRE

Transportul obiectelor grele

   

Deplasarea pe suprafete  umede

   

Spalarea veselei din sticla

   

Efectuarea operatiilor de  dezinfectare

   

Golirea scrumierelor

   

Deschiderea sticlei de  

sampanie

   



Depozitarea buteliilor de  aragaz

   

Manuirea usilor bufetului

   

Folosirea aparatului pentru  curatat cartofi

   

Folosirea malaxorului pentru  aluat

   

Utilizarea ustensilelor  

electrice