Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
ELEVATOR AUTO INSTRUCTIUNI GENERALE DE UTILIZARE
ELEVATOR AUTO
INSTRUCTIUNI GENERALE DE UTILIZARE
ATENTIE! Cititi toate instructiunile.
Este permisa utilizarea elevatorului numai de catre personal calificat si instruit corespunzator.
Operatorul trebuie sa fie autorizat de catre Conducerea Unitatii. Este interzisa orice interventie sau modificare a dispozitivelor de siguranta.
Elevatorul este destinat ridicarii vehiculelor. Orice alta utilizare este considerata necorespunzatoare si nerationala. In special urmatoarele situatii sunt absolut interzise:
1) ridicarea vehiculelor si animalelor
2) ridicarea vehiculelor cu persoane in interior
3) ridicarea vehiculelor care contin materiale periculoase (substante inflamabile, explozive, corozive, toxice, etc.)
4) ridicarea vehiculelor NEpozitionate pe punctele de prindere
5) ridicarea vehiculelor cu accesorii neprevazute
6) utilizarea elevatorului de catre personal neinstruit corespunzator si neautorizat. Aveti grija sa nu survina situatii periculoase in timpul desfasurarii lucrului. Opriti masina imediat daca apar orice fel de probleme in functionare si luati legatura cu centrul de service.
Aveti grija ca in zona de lucru sa nu existe obiecte cu pericol potential si pe podea sa nu se fi varsat ulei sau alti lubrifianti.
Operatorul trebuie sa poarte haine de lucru corespunzatoare, ochelari de protectie, manusi si masca pentru a se proteja de praf si alte impuritati. Sa nu poarte podoabe (pandantive, bratari, etc.) care pot fi agatate sau antrenate de piese in miscare, parul lung sa fie bine legat, incaltamintea sa fie corespunzatoare activitatii.
Aveti grija ca prin demontarea/montarea componentelor vehiculului sa nu fie alterata distributia sarcinilor in afara limitelor admise.
Cand ati terminat lucrul la vehiculul ridicat rotiti intrerupatorul principal pe „zero”. Sa interzica accesul pe platforma autoridicatoare a persoanelor care nu au legatura cu locul de munca;
Sa nu manevreze sarcini mai mari decat sarcina nominala a platformei autoridicatoare;
Sa deconecteze intreruptorul general si sa aduca in pozitia „zero” toate comenzile, in cazul intreruperii accidentale a curentului electric de alimentare; Sa opreasca din functiune platforma autoridicatoare daca se aud zgomote anormale, daca franele sau componentele de securitate nu actioneaza corespunzator sau cand constata orice alt defect care poate periclita siguranta in functionare; Dupa terminarea lucrului, platforma autoridicatoare trebuie adusa in pozitia de stationare si se deconecteaza de la intreruptorul principal;
Sa consemneze in registrul de supraveghere a platformei autoridicatoare toate observatiile privind deficientele in functionare ale acesteia;
Sa nu actioneze platforma autoridicatoare atata timp cat in zona periculoasa nu sunt indeplinite conditiile de siguranta.