Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
INSTRUCȚIUNI PROPRII PRIVIND SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ PENTRU VIZITATORI ȘI PRESTATORI DE SERVICII ÎN CADRUL
INSTRUCȚIUNI PROPRII PRIVIND SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ PENTRU VIZITATORI ȘI PRESTATORI DE SERVICII
Prezenta instrucțiune are ca scop eliminarea sau diminuarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru vizitatori. În vederea accesului vizitatorilor în cadrul societatii, acestora li se vor prelucra principalele reguli de securitate și sănătate care trebuie respectate în incinta instituției, și care constau în:
1. Accesul în incinta instituției Se interzice accesul în cadrul instituției a persoanelor turbulente, aflate în stare de ebrietate, precum și a persoanelor care dețin băuturi alcoolice, arme, stupefiante sau obiecte contondente.
2. Deplasarea în cadrul sociatatii:
Deplasarea pe coridoarele imobilelor se va face ţinând cont de starea (calitatea şi aderenţa) căilor de circulaţie, fiind interzise alergatul şi/sau „patinatul” pe suprafeţele de gresie, mozaic sau parchet lăcuit. Orice deplasare dintr-o încăpere în alta se va face atent, cu faţa înainte, fără a transporta obiecte/materiale voluminoase care să împiedice vizibilitatea. În situația în care este necesar transportul obiectelor/ materialelor voluminoase, însoțitorul va coordona în condiții de securitate deplasarea. Deschiderea uşii se va efectua atent pentru a nu accidenta vreo persoană aflată în imediata apropiere a ei.
3. Delimitarea zonei de acces
Se interzice atingerea instalaţiilor, aparatelor sub tensiune sau tablourilor electrice.
Se interzice urcarea pe acoperișuri sau alte locuri la înălțime neînsoțiți.
Se interzice vizitarea locurilor de muncă pentru care nu a primit acceptul persoanei desemnate. Se interzice scoaterea din funcţiune, modificarea, schimbarea sau înlăturarea arbitrară a dispozitivelor de securitate proprii, în special ale echipamentelor electrice, mecanice, instalațiilor( termice, sanitare, apă-canal, telecomunicații) existente în sediul instituției.
Deplasarea pe scările de acces de la intrare şi din interiorul clădirilor se va face respectând următoarele:
-
se va circula numai pe partea dreaptă;
-
se va merge în ritm normal, fără a sări două sau mai multe trepte deodată;
-
se va merge în şir simplu( pe scări tip melc), unul după altul, lăsând un interval de minimum o treaptă faţă de persoana din faţă;
-
se va merge atent, nu se va citi, nu se va aprinde ţigara şi nu se va face conversaţie cu alte persoane aflate pe palier sau la distanţă de locul deplasării;
-
nu se va călca pe obiecte căzute pe scări (coji sau cotoare de fructe, creioane, etc.);
-
se va folosi pentru sprijin mâna curentă a balustradei scării.
Deplasarea cu ascensorul se va face în următoarele condiţii:
-
se va urca în ascensor doar cu fața;
-
nu se permite transportul de materiale voluminoase, inflamabile, explozive sau toxice cu ascensorul destinat transportului de persoane;
-
nu se permite depăşirea numărului de persoane sau a greutăţii maxime admise de transportat;
-
este interzisă forţarea uşilor după începerea manevrei de închidere a acestora sau deschiderea uşilor în timpul deplasării ascensorului;
-
este interzis accesul în ascensor dacă platforma ascensorului şi zona de acces din faţa sa nu se găsesc în acelaşi plan orizontal;
-
este interzis fumatul în cabina ascensorului;
-
este interzisă încercarea de părăsire a cabinei ascensorului dacă acesta s-a blocat între nivele. Se interzice staționarea pe căile de circulație din cadrul instituției.
4. Punctele de prim ajutor amenajate
În cazul producerii unui eveniment cu implicații asupra vizitatorilor, persoana însoțitoare va aplica procedura internă pentru acordarea primului ajutor. Pentru acordarea ajutorului medical de specialitate, se va anunța telefonic serviciul de urgență 112.
5. Alte prevederi:
-
Să poarte echipamentul de protecţie pe toată durata vizitei (dacă este cazul).
-
Aşezarea pe scaun se va face doar în urma unei verificări a stării fizice a acestuia. Aşezarea se va realiza pe toata suprafața scaunului şi nu se vor efectua mişcări de legănare pe picioarele acestuia.
-
La consumarea băuturilor calde: ceai, cafea, etc., se va ține cont de gradul de încălzire pentru a evita opărirea.
Pentru prevenirea producerii de incendii se vor respecta următoarele prevederi:
-
fumatul este permis numai în zone special amenajate și semnalizate de către angajator.
Nu se va fuma în locurile unde sunt depozitate materiale combustibile sau este afişat FUMATUL INTERZIS.
-
este interzis a se bloca culoarele sau căile de acces cu materiale ce ar împiedica evacuarea sau intervenţia pentru stingerea incendiilor.
Intocmit Aprobat
Administrator
TABEL NOMINAL
cu persoanele participante la instruire(vizitatori)
Subsemnaţii am fost instruiţi şi am luat cunoştinţã de materialele prelucrate şi consemnate în fişa de instruire colectivă privind securitatea şi sănătatea în muncã şi ne obligãm sã le respectãm întocmai.
Data instruirii:…………………….
Nr. crt. |
Numele şi prenumele |
Data |
Semnãtura |
Numele şi prenumele persoanei care a primit un exemplar :
______________________________________
Semnãtura :
__________________