Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
instructiuni proprii ssm pentru filatura de matase
Instructiuni proprii SSM pentru filatura de mătase
Art. 1. Saltelele cu gogoşi vor fi manipulate numai de personal instruit pentru această operaţie. Art. 2. În sălile de sortare gogoşi, este interzisă depozitarea materialelor sau a îmbrăcămintei pe saltelele de gogoşi, intrarea cu mâncare sau lăsarea paharelor cu apă descoperite. Art. 3. Salariatul de le distribuit gogoşi este obligat să verifice zilnic starea frânghiei scripetelui şi să sesizeze orice defecţiune.
Art. 4.În timpul sortării gogoşilor instalaţiile de exhaustare a prafului, precum şi instalaţiile de condiţionare şi ventilaţie vor funcţiona în permanenţă
Art. 5.Înainte de pornirea maşinii de fiert gogoşi operatorii au obligaţia de a controla starea tehnică a conductelor de aburapă şi a maşinii, în mod deosebit a dispozitivelor de protecţie. Art. 6.1) Este interzis a se introduce diverse părţi ale corpului la părţile mobile ale echipamentelor tehnice.
2) Deschiderea capacelor de la sectoarele cu abur se face numai după ce presiunea a scăzut la zero.
Art. 7.Se interzice orice intervenţie la benzile transportate în timpul funcţionării acestora .Traversarea acestora se va face numai prin locurile amenajate în acest scop. Art.8.Operatorul este obligat ca, înainte de a porni maşina automată pilot să controleze starea tehnică a acestuia.
Art.9.Operatorii din secţia de tratament osmotic sunt obligaţi ca înaintea pornirii maşinilor să controleze starea tehnică fiind interzisă pornirea ei atunci când constată deficienţe. Art.10.Se interzice depozitarea de materiale sau obiecte pe radiatoare (calorifere), pe conductele de abur.
Art.11.La exploatarea maşinii de prelucrat deşeuri este interzis a se depăşii valorile presiunii prevăzute în partea tehnică.
Art.12.Periodic se va verifica dacă instalaţia de ventilaţie din sala de distribuit gogoşi funcţionează la parametri proiectaţi.
Art.13.Apa din bazinele maşinii de fiert gogoşi şi din bazinele intermediare trebuie schimbată o dată la 8 ore . Cazanele de fiert şi bazinele intermediare, se dezinfectează cu hipermanganat de potasiu sau cu alţi dezinfectanţi, în timpul opririi maşinii.
Art.14.Lăcătuşii de tură, la fiecare sfârşit de săptămână, trebuie să cureţe şi să dezinfecteze toate conductele de scurgere a apelor reziduale aferente maşinilor de fiert gogoşi precum şi maşinile de filet.
Art.15.Operatorul este obligat să se spele şi să dezinfecteze cu hipermanganat de potasiu sau alte dezinfectante lavoarele de filat şi filierele, o dată la 8 ore, în timpul opririi maşinilor în acest scop.
Art.16.Înainte de pornirea maşinii de răsucit sculurile de mătase se verifică starea tehnică a acestuia, modul de fixare pe masă starea mesei şi scaunului.
Art.17.Salariaţii care lucrează la presa de împachetate mătase naturală sunt obligaţi să verifice starea tehnică a frânei curele de transmisie şi comenzile de protecţie şi funcţionalitatea acestora. Art.18.Se interzice ca în maşina de împachetat mătase, să se preseze alte materiale sau alte produse decât sulurile de mătase, interzicându-se persoanelor străine sau neinstruite să efectueze activitatea de împachetare.
Art.19.Pornirea oprirea şi supravegherea permanentă a uscătoriei se ve face de către operatorii calificaţi pentru această activitate.
Instructiuni proprii de Securitatea si Sanatatea in Munca pentru utilizarea de filatura de matase - model actualizat la data de 12 Iulie 2024