Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.





INSTRUCTIUNII PROPRII DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PENTRU LUCRUL CU ROBOTUL UNIVERSAL DE BUCATARIE

 

INSTRUCTIUNII PROPRII DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PENTRU LUCRUL CU ROBOTUL UNIVERSAL DE BUCATARIE  

1. Robotul universal de bucatarie si cofetarie va fi folosit numai pentru operatiunile pentru care a fost destinat. 

2. Masina va fi deservita numai de personal calificat si instruit corespunzator in concordonanta cu instructiunile de folosire ale producatorului. Se vor respecta intocmai recomandarile de asamblare ale anexelor masinii si a regulilor de intretinere (curatire temeinica dupa fiecare folosire, respectarea graficului de ungere a masinii , etc.); 

3. In vederea folosirii, masina se va amplasa astfel incat sa se asigure un spatiu de lucru minim obligatoriu, de cca. 0.8 m fata de gabaritul maxim cu anexele cele mai mari montate pe masina. 

4. Intodeauna se va tine cont de sensul de rotatie obligatoriu al motorului de antrenare, respectiv al masinii, care este marcat de o sageata in dreptul cuplajului. Inversarea sensului, in cazul rotirii necorespunzatoare, se va face prin inversarea unei faze de alimentare cu curent, numai de catre personal autorizat 

5. Robotul nu se va folosi inainte de verificarea starii legaturii cu pamantul; 6. Deservirea masinii se va face in ordinea urmatoare: 

 6.1 - se fixeaza anexa de unitatea de antrenare, conf. instructiunilor producatorului;  6.2 - se porneste masina; 

 6.3 – se alimenteaza cu materialul de prelucrat;  

NU se va pomi masina dupa alimentarea cu material  

6. NU se va interveni asupra masinii in timpul functionarii ! 

7. De asemenea, in timpul lucrului: 

7.1 - se vor folosi tampoanele din lemn in vederea impingerii materialului de alimentare; 

  

  

7.2 — se vor folosi palniile de alimentare ale anexelor prevazute. NU se va lucra fara aceste palnii sau cu improvizatii; 

7.3 — la schimbarea cutitelor sau altor parti active ale anexelor, se va opri masina din functiune si se va decupla anexa de la unitatea de baza; 

8. Masina va fi reparata atat electric cat si mecanic numai de catre personal calificat si autorizat pentru astfel de lucrarii. 

9. Robotul se va pastra in permanenta stare de curateaie - zilnic se va sterge de praf sau alte impuritati.  

10.Periodic se va spala cu apa calda si apoi usca cu o carpa uscata.Curaterea pieselor de la anexe se va face imediat dupa fiecare folosire, prin spalare cu apa calda si detergent si apoi stergere cu carpe uscate. 

11.Este de preferat ca toate anexele masinii sa fie cat mai ingrijite, sa nu fie trantite sau lovite. Acestea se vor pastra in locuri special amenajate — uscate si curate. 

Prezentele instructiuni proprii de securitate a muncii nu sunt limitative, ele putand fi completate in functie de conditiile specifice fîecarui loc de munca si respectiv activitate. 

Prezentele instructiuni proprii de securitatea muncii se vor aduce la cunostinta intregului personal cu ocazia instructajului periodic de protectia muncii si PSI, verifîcandu-se permanent modul de insusire si respectare a lor.