Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
instructiuni proprii ssm pentru masina de lipit cutii de carton
Instructiuni proprii SSM pentru masina de lipit cutii de carton
Se va verifica legătura de impamantare a maşinii, in caz ca aceasta este desfăcuta se va informa electricianul de serviciu.
In cazul depistarii unor deficiente in functionarea utilajului se va intreruepe imediat lucrul si se va anunta de indata conducatorul locului de munca.
Este strict interzis intreprinderea de actiuni de remediere de catre persoana care deserveste utilajul, aceste actiuni vor fi realizate numai de catre personalul autorizat, respectiv mecanicul de intretinere sau tehnicianul electronist.
Cuva cu rola pentru aplicarea aracetului,se va alimenta, numai in perioada de staţionare a maşinii.
Plierea cutiei pentru lipire, se va face, respectând dimensiunea slitului de îmbinare (4mm).
Introducerea cutiei pliate, intre benzile de presare, se va face pana la acţionarea microintrerupatorului de acţiune a sistemului de benzi.
Se va verifica periodic starea cutiilor lipite, prin formarea prin sondaj, a unora dintre ele. Dupa încheierea programului de lucru, se va aplica deasupra alimentatorului, o bucata de material umed, prin care se va evita, uscarea aracetului pe rola si in cuva. La eliminarea cutiilor dintre benzi, se va verifica daca aceastea nu se agata in suportul maşinii.
Se va verifica periodic, calitatea lipirii cutiilor.
La un număr de 100 cutii lipite, se va verifica daca benzile de presare a cutiilor, nu s-au deplasat in lateral pe parcursul funcţionarii utilajului.
Orice defecţiune va fi adusa in atenţia şefului de secţie.
Este interzisa parasirea locului de munca chiar si pentru perioade scurte de timp atunci cand utilajul se afla in functiune.
Lucratorul este obligat sa poarte echipamentul individual de protectie in conformitate cu normele stabile.
Dupa orice intervenţie care a necesitat deschiderea sau demontarea carcaselor, capacelor, apărătorilor etc, acestea se vor inchide sau se vor monta.
Cablurile electrice se vor proteja impotriva deteriorărilor.
Este interzisă folosirea echipamentelor de muncă defecte şi nepotrivite, iar transportul şi manipulările se vor face cu multă atenţie.
Ordinea şi curţenia la locurile de muncă sunt obligatorii, fiind interzise aglomerările căilor de acces cu materiale, stivuirea necorespunzătoare sau aşezarea lor în apropierea instalaţiilor electrice sau de încălzit.
Fiecare angajat trebuie să cunoască cum se procedează în cazul accidentării lui sau a colegilor săi de munca (primul ajutor, anunţarea şefilor ierarhici etc).