Incepand din data de 4 August, eSSM isi va schimba denumirea in ssmatic.ro toate serviciile vor fi disponibile in continuare fara intrerupere.
INSTRUCTIUNI DE LUCRU SI DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PRIVIND GARAJE SI PARCARI
INSTRUCTIUNI DE LUCRU SI DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA
PRIVIND GARAJE SI PARCARI
ART 1. Angajatii unitatii au acces la garajele si parcarile firmei numai in vederea gararii autovehiculelor de serviciu, potrivit regulilor stabilite prin decizie interna.
ART 2. Se interzice executarea lucrarilor de reparatii auto de catre personal angajat care nu are calificare necesara si nu este instruit special pe linie de protectia muncii.
ART 3. Repararea autovehiculelor firmei se efectueaza numai la unitati de service autorizate.
ART 4. Spalarea autovehiculelor firmei se face numai in locuri special amenajate pentru astfel de operatii potrivit aprobarilor – autoritatii de protectia mediului.
ART 5. Se interzice spalarea si degresarea motorului sau a altor piese auto montate pe autovehicul sau separate in incinta garajului sau parcarii.
ART 6. Angajatii care au acces in garajele si parcarile unitatii, se vor deplasa in incinta acestora cu atentie pentru evitarea oricarui accident, atat in situatia in care sunt conducatori auto, la volanul unei masini cat si in postura de pietoni.
ART 7. Conducatorul de unitate va numi o persoana responsabila de garaj/parcare, care va asigura luarea masurilor corespunzatoare pentru evitarea oricaror accidente (indepartarea ghetii/zapezii, imprastierea substantelor antiderapante, indepartarea obiectelor care impiedica circulatia fluenta, respectarea regulilor de disciplina).
ART 8. Instalatiilor electrice existente in garaje (iluminat ,prize) vor fi verificate, intretinute si marcate potrivit instructiunilor specifice.
ART 9. Sistemele de inchidere (automata sau manuala) a usilor de la intrarea in garaje, vor fi verificate periodic si intretinute astfel incat sa asigure functionarea corespunzatoare, fara risc de accidentare.
ART 10.Executarea unor lucrari de mici reparatii si spalarea autovehiculelor se va face numai cu utilaje, scule si echipamente omologate, in perfecta stare, astfel concepute incat sa nu produca accidente.
ART 11. Utilizarea uneltelor electrice portative in garaje, se va face cu respectarea intocmai a instructiunilor de protectia muncii pentru instalatii electrice.
ART 12. Este interzisa depozitarea materialelor combustibile (ambalaje, cartoane, scanduri etc) sau lichidelor inflamabile in garaje.
ART 13. Toate persoanele care au acces la garaj vor fi instruite pentru interventia la stingerea unor eventual incendii la autovehicul sau in incinta garajului si asupra modului de actiune cu mijloacele de stingere existente din dotare.
INSTRUCTIUNI DE SECURITATE LA DEPLASAREA CU AUTOVEHICULELE UNITATII
ART 1. Conducerea autovehiculelor proprietatea firmei este permisa numai persoanelor care poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva, eliberat in conditii legale.
ART 2. Repartizarea autovehiculelor unitatii pentru indeplinirea sarcinilor si obiectivelor de serviciu se face potrivit dispozitiilor conducerii .
ART 3. Se interzice folosirea autovehiculelor unitatii conducerea de catre o persoana care nu indeplineste calitatea de angajat.
ART 4. Starea tehnica a autovehiculelor unitatii trebuie sa corespunda regulamentului privind circulatia pe drumurile publice.
ART 5. Utilizatorii autovehiculelor raspund de starea tehnica a bunului incredintat pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, de aspectul autovehiculului la exterior si interior.
ART 6.Autovehiculele vor fi echipate cu toate dotarile prevazute de regulamentul de circulatie pe drumurile publice sau stabilite prin reglementari stabilite de Guvernul Romaniei.
ART 7.Conducatorul va stabili prin decizie scrisa un lucrator desemnat cu verificarile periodice a starii tehnice a autovehiculelor si modalitatea de efectuare a verificarilor periodice.
ART 8. Utilizatorii autovehiculelor proprietatea unitatii sunt obligati a respecta intocmai regulile de circulatie precum si cele privind incarcatura.
ART 9. Se interzice transportul in autovehicule a unor materiale periculoase ca substante inflamabile, explozivi, otravuri, acizi sau materiale care pot conduce la accidente prin rostogolire, taiere, intepare etc. ART 10. In cazurile de modificare a regulilor de circulatie conducatorii de unitati vor proceda, in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la publicarea acestor modificari, la instruirea salariatilor care utilizeaza sau pot utiliza in viitor autovehicule unitatii precum si autoturismele personale pentru indeplinirea sarcinilor si obiectivelor de serviciu, pe baza de proces verbal semnat de persoanlele instruite .
ART 11.In cazul producerii oricarui eveniment rutier in care este implicat un autovehicul proprietatea unitatii, salariatul caruia i-a fost incredintat acesta se va conforma intocm ai prevederilor regulamentului de circulatie.
ART 12. Orice eveniment rutier in care a fost implicat un autovehicul proprietatea unitatii din care au rezultat persoane accidentate, va fi anuntat de urgenta conducerea unitatii in vederea deschiderii unei cercetari immediate a eventualelor accidente de munca.